tirsdag, januar 30, 2007

Bruno Paillard

Så er det igen blevet tid til - med mere eller mindre berettigelse - at gøre sig klog på en champagneproducent. Denne gang kaster vi os over Bruno Paillard, en ung vinkøbmand - huset blev således først startet i 1981. Det er en producent, der er fokuseret på kvalitet - og han er da også efter denne champagnefreaks mening blandt de bedste NM'er i champagne. Der bruges altid kun most fra første presning. Stilen er måske ikke overvældende elegant, men dog tilfredsstillende - og specielt Non-Vintagen kan anbefales - omend den ikke kan løbe fra, at den er fra en vinkøbmand - med hvad det betyder af manglende terroirkvaliteter.

Officiel hjemmeside klik HER
Dansk importør: Ukendt (men jeg har bl.a. købt den i Systembolaget)

Smagte vine:

PREMIÈRE CUVÉE BRUT


Sidst smagt 31/7-06
En ren og tilfredsstillende, lidt karamelpræget duft, der også har et præg af hindbær og grafit. Smagen er moden med god fylde. Bruno Paillard er en af de sympatiske producenter, der skriver degorgeringsdatoen på sine NV'er. Når den er bedst flirter den med en stjerne - men jeg har også smagt den, hvor den er en smule uren.

ASSEMBLANGE 1996


Sidst smagt 20/12-06
Producent og årgang taget i betragtning burde den have været bedre. En klassisk champagne uden den helt store personlighed med præg af brød og lakrids. Smagen præges af en for årgangen typiske høje syre, men samtidig virker den ganske moden og måske en anelse hul. Ærlig talt foretrækker jeg NV'eren... En assemblage af druer fra Avize, Mailly, Mareuil-sur-Ay, Rilly, Villers Marmery. 52% chardonnay, 48% pinot noir. Dosagen er ganske lav (for lav?) med 7-8 gram/liter.

Etiketter: