søndag, januar 21, 2007

Vouette & Sorbée

Vouette & Sorbée er en lille champagnehus, der drives af Bertrand Gautherot, som har stået i lære hos den berømte Anselme Selosse fra Avize. Markerne ligger i Aube - nærmere bestemt i Buxières-Sur-Arce, hvilket ikke ligefrem er en kommune, der er kendt for imponerende kvalitet. Men Gautherot beviser, at man så sandelig også kan lave fremragende vin herfra.
Det er ikke fordi vinen minder så meget om Selosse efter denne smagers mening. Hvor Selosse er bombastisk og måske lidt "overfladisk" for denne champagnefreaks smag, er Vouette & Sorbée (som i øvrigt er navnet på de to marker, som Gautherot ejer) mere afdæmpet og sart, mere nuanceret.

Dansk importør: Norma Vinimport

Smagte vine:

FIDÉLE EXTRA-BRUT


Sidst smagt 28/11-05
Ganske mørk farve. Harmonisk og kompleks - skønt lidt afdæmpet og sart - duft m. brød, rosin, hindbær, karamel og chokolade. I munden har den den lidt savsmuldsagtige smag, som jeg forbinder med vine, der ikke har gennemgået den malolaktiske gæring. Pæn fylde omend ikke så lang med ganske meget engelsk lakrids. Til dens ære skal det siges, at man ikke mærker, at der er tale om en extra-brut. Degorgeret 10/1/05. 12,5% alc. Skulle formodentlig være udelukkende årgang 2001 (den første årgang Gautherot lavede). Ifølge oplysninger på nettet skulle det være en ren blanc de noirs (på pinot noir) - hvilket ville forklare den relativt mørke farve og i øvrigt også stemmer overens med smagen -, men jeg er ikke sikker på dette. Under alle omstændigheder en rigtig god champagne.


BLANC D'ARGILE EXTRA-BRUT


Sidst smagt 13/10-07
Ganske ekspressiv og overdådig med præg af nedfaldspærer, lidt julekrydderi, cognac og maling. En ganske oxideret stil. I munden er den - i hvert fald p.t. - lidt uafbalanceret. Vinen er degorgeret 20/12-06.

Etiketter: , ,