tirsdag, september 26, 2006

Nicolas Feuillatte

Feuillatte er en af de producenter, jeg - uvist af hvilken årsag - har smagt relativt mange gange. Det er ellers ikke et hus, der har den helt store respekt blandt vinskribenter, som til tider finder det lidt for kommercielt.
Det er et relativt ungt firma (fra 1971), som har slået sig igennem med en ganske aggresiv markedsføring - hvilket måske er en af grundene til den relativt dårlige kritik. Personligt har jeg været ganske tilfreds med de champagner, jeg har fået fra huset - specielt er deres grand cru-champagner værd at prøve.

Dansk importør: Kjær & Sommerfeldt
Officiel hjemmeside klikher

Smagte vine:

BRUT ROSÉ


Sidst smagt 18/4-05
En anelse for sød for min smag, men ellers en ganske udmærket, lidt mineralsk rosé med præg af bl.a. jordbær, lakrids, blomster og chokolade. Ganske kompleks. Pæn fylde omend den ikke har så lang en smag. Lidt maltagtig.

BRUT MILLESIME 1992 1.CRU


Sidst smagt 10/3-04
Ganske kompleks m. lidt rugbrød, rosinbrød, lakrids. Virker dog en lille anelse sløv uden den helt store mousse. Ret kort. Ganske fin for årgangen. Cepage: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. 12% alc.

VERZY 1995 BLANC DE NOIRS


Sidst smagt 13/5-04
Et af Feuillattes bud på en Grand Cru-champagne fra en enkelt landsby - i dette tilfælde Verzy. En ganske elegant blanc de noirs med lidt toffee, rosin, lakrids, kaffe og æble. Ganske kompleks. God struktur og længde i munden. Jeg foretrækker denne fremfor husets Mesnil, der ellers regnes for en bedre landsby. 100% Pinot Noir. 12% alc.

MESNIL-SUR-OGER 1995 BLANC DE BLANC


Sidst smagt 13/5-04
Blanc de blancs fra Mesnil er for mange det bedste champagne, der kan opdrives. Feuillattes Mesnil har visse ligheder med Selosse og Salon. Ganske potent med præg af karamel, men også lidt friskhed samt blyant og rosin. Ret bløde bobler (personligt kunne jeg ønske den lidt mere livlig). "Objektivt set" en vellavet champagne, men jeg er ikke specielt begejstret for denne stil, som jeg finder lidt éndimensionel - andre ville sikkert være mere begejstrede. 12% alc.

PALMES D'OR 1997


Sidst smagt 21/11-07
En positiv oplevelse oven på den uheldige oplevelse med '90eren (se nedenfor). Stilmæssigt kan denne minde om Laurent-Perriers Grand Siècle på en god dag - d.v.s. elegant og underspillet med en drømmeagtig finesse. Denne flaske var formodentlig nydegorgeret og havde et vist blomsteragtigt præg samt svampe og lidt kælderaromaer (uden at det gjorde noget). Ganske kompleks. I munden ikke den helt store fylde (endnu?), men ok. Denne gang var det ikke kun flasken, der var interessant...

PALMES D'OR 1990


Sidst smagt 23/9-04
Feuillattes prestigecuvée i flot præsentation. Den flaske, jeg har smagt, var formodentlig en fejlflaske. I hvert fald var der en lidt propagtig duft samt svovl. Ellers lidt appelsin og karamel. Stor fylde, god mousse og ganske lang smag. Umiddelbart er flasken mere imponerende end indholdet. Bør gensmages. 12% alc. 40% PN, 60% chardonnay.

Etiketter:

3 Kommentarer:

Kjær & Sommerfeldt er den nye importør af Nicolas Feuillatte

Af Anonymous Anonym den 7/8/08 09:00  

Og du kan se deres store udvalg af Nicolas Feuilatte champagner her: http://shop.kogs.dk/group/173/champagne-nicolas-feuillatte.aspx

Af Blogger Unknown den 20/1/10 15:56  

Og du kan se deres udvalg her:
http://shop.kogs.dk/group/173/champagne-nicolas-feuillatte.aspx

Af Anonymous Anonym den 20/1/10 15:57  

Skriv en kommentar

<< Tilbage til hovedsiden