søndag, august 26, 2007

Henri Goutorbe

I min evindelige - og nogen vil sikkert tilføje: vanvittige - jagt på spændende, nye champagner på det danske marked er jeg i tidens løb havnet mange mere eller mindre suspekte steder. Til disse må AH Vinimport i Roskilde så absolut regnes. Ikke fordi jeg har noget imod Roskilde (der også har en vis sentimental betydning for mig...), men der er nu noget lidt specielt ved at besøge en garageimportør, hvor man føres ned i den private kælder - en ekskæreste, jeg sendte en tur derhen, genså i hvert fald en række gyserfilm for sit indre blik...
Men man kan nu være ganske rolig: Her er blot masser af tysk vin i kælderen, og ingen mummificerede mødre eller lignende.
AH Vinimport er altså en garageimport, dertil specialiseret i tyske vine, men altså også med en enkelte champagneproducent: Goutorbe. Og for en ordens skyld: "AH" henviser ikke til initialerne på en vis tysk herre med et lille overskæg, men er initialerne på importøren selv, Allan Hansen. Bare lige for at afklare den del af sagen...
Er man i øvrigt interesseret i tysk vin, er AH Vinimport et must med gode vine og yderst rimelige priser.

Henri Goutorbe er en af de små vinbønder, der er grunden til, at denne champagnefreak holder så meget af den boblende drik. Han er hjemmehørende i Grand Cru-kommunen Aÿ - en af de førende kommuner for Pinot Noir - og er med i Special Club-sammenslutningen. Det skulle være ensbetydende med top champagne, og der er da også tale om rigtig god champagne, omend der efter denne champagnefreaks mening findes en række små producenter, der lige er en tand over Goutorbe.
Ikke desto mindre: Det er champagner, som enhver ynder af denne drik bør unde sig selv at smage.

Dansk Importør: AH Vinimport - hjemmesiden hører ikke til de bedste, men adresse og telefonnummer fremgår da...
Officiel hjemmeside klik HER

Smagte vine:

CUVÉE TRADITION BRUT


Sidst smagt 5/3-05
Så oplagt en flaske med noget alder - på grænset til at blive lidt svampet. Farven er relativt lys, næsen lidt speciel, men ganske spændende med nuancer af chokolade, vanille, karl johansvampe, grøn peber (som jeg forbinder med Aÿ-champagne), lakrids, brød og nedfaldsæbler. Den har en god, fyldig smag med overraskende friskhed og ganske pæn finish.

SPECIAL CLUB 1997 GRAND CRU


Sidst smagt 29/3-05
En '97'er, der virker en anelse sløv i det - men i øvrigt spændende. Næsen er kraftig med præg af brød, chokolade, lidt karamel, hasselnød, umodne valnødder, læder og grøn peber. Man savner en anelse friskhed og måske lidt mere rygrad. Er ikke 100% ren (lidt svovlbrinte og gummitoner forstyrrer). Smagen præges af en blød mousse og god længde, samt sødmefuld finish - absolut bedre i smag end i næse. Runder af med et lille cognacstrejf.

Etiketter: , , ,