mandag, marts 24, 2008

Pierre Gimonnet & fils

Holder man af champagne, og har man blot været flygtigt i Paris, er der stor chance for, at man kender til champagnerne fra Pierre Gimonnet - af den ene eller anden grund er de nemlig ganske velrepræsenterede på parisiske bistroer (som ellers ikke normalt excellerer i champagne - og da slet ikke fra små producenter).
Jeg har selv smagt den en del gange - både i Paris og herhjemme (fra Systembolaget), men troede egentlig ikke, at der fandtes en dansk importør, før jeg blev opmærksom på, at de bliver importeret af Strobel Vinimport.
At Gimonnet er så velrepræsenteret på de parisiske bistroer kan dels skyldes, at de med 25 hektar er ganske store for en vinbonde, dels at de er ganske rimeligt prissat. Endelig er kvaliteten meget stabil og absolut i orden. Champagnerne har måske ikke det "transcendentale" præg, man kan finde hos de allerbedste Grand Cru-producenter; det er champagner, der får én til at smile, snarere end at græde - men til hverdag er det første vel også godt nok for de fleste af os...
Alle champagner er blanc de blancs, og Gimonnet ejer marker i tre kommuner: Cuis (hvor han holder til), samt grand cru-kommunerne Chouilly og Cramant.
Dem, der foretrækker bløde, frugtige og hedonistiske champagner, vil sikkert være endnu mere glade for disse champagner end denne champagnefreak.

Dansk importør: Strobel Vinimport
Officiel hjemmeside: klik HER

Smagte vine:

"AUGE" BRUT CHARDONNAY


Sidst smagt 18/5-06
Ganske elegant med præg af granny smith-æbler, hindbær og brød. I munden god struktur & finish.

FLEURON 1999 BLANC DE BLANCS


Sidst smagt 26/4-05
Ganske ekspressiv med det for champagne så typiske brødpræg. Mindre streng end man kunne forvente af en blanc de blancs. Man finder dog lidt citrus og mineralske/kalk-agtige toner - samt karamel og valnød. I munden er der god fylde, lang smag, pæn eftersmag, og god friskhed i finishen. Intet at sætte en finger på - det skulle da lige være, at den (stadig?) mangler en anelse kompleksitet. Minder mig lidt om Marguet Bonneraves Cuvée Prestige. Jeg har smagt denne vine flere gange med vidt forskelligt resultat - nok ikke så meget fordi vinen har ændret sig, som fordi mit humør har været forskelligt. Nogle gange finder jeg den super tilfredsstillende (og en stjerne værdig) på sin hedonistiske måde, andre gange savner jeg dette særlige "je ne sais quoi", som topchampagne (og vin i øvrigt) bør have.

GASTRONOME 2000


Sidst smagt 17/5-06
Præg af æble, lidt rosin, chokolade, lakrids, men også lidt urent, kloakagtigt (uden at det dog bliver dominerende). Ganske elegant & kompleks. Vinder i glasset. Smagen er blød med en fin mousse. En imødekommende og hedonistisk stil, der næsten bliver FOR hedonistisk og blød for en gammel masochist som denne champagnefreak...

Etiketter: , ,