onsdag, november 01, 2006

Champagnetema i Smag & Behag

Så har Smag & Behag kastet sig over champagnen - i form af et stort champagnetema her i November. Ja, så stort er det så heller ikke, for antallet af bedømte champagner er temmelig langt fra at være dækkende for udbuddet i Danmark. Specielt vinbonde-champagnerne synes sparsomt repræsenteret - hvilket nok hænger sammen med, at de primært importeres af små importører, og at Smag & Behags jungletrommer ikke rækker så langt, men har koncentreret sig om Tordenskjolds soldater i form af en række store importører, der - ærligt talt - (med undtagelse af Erik Sørensen) aldrig har taget champagne alvorligt.
Når man dertil lægger Henrik Oldenburgs forkærlighed for de kraftige, frugtige vine - og mere generelt hans fokus på smag fremfor duft - kan man måske forstå, hvorfor det er en række Grandes Marques, der løber med de højeste karakter.
At Krug i øvrigt må se sig udstyret med næstehøjeste karakter i kategorien "Non-vintage champagne" skulle vist også være temmelig forsmædeligt - for Krug eller Henrik Oldenburg vil jeg lade læseren selv bedømme. At smagenotatet synes malet i pastelfarver og kredser om det pussenussede står dog ikke særlig godt til den - indrømmet: sparsomme - erfaring, denne smager har med Krug - men det viser jo blot hvor subjektiv en handling det er at smage på champagne (og vin i det hele taget).
Der er sikkert en række andre punkter, hvor jeg vil være rygende uenig med Mr. Oldenburg (det plejer jeg at være), men jeg har endnu ikke haft lejlighed til at nærstudere bladet - så måske kommer der en række sure opstød i det kommende dage...

Etiketter: