tirsdag, september 04, 2007

Jean-Noël Haton

En god ven, der er - næsten - ligeså manisk omkring champagne som denne champagnefreak, var for nylig en smuttur til Paris, hvilket selvfølgelig er en oplagt mulighed for at finde nogle champagner, der ikke findes på det danske marked.
Når det er sagt, må det dog også tilføjes, at Paris ikke er et specielt godt sted at købe champagne. Nok er de billigere end her til lands, men udbuddet er faktisk ganske ringe - i hvert fald er det ikke lykkedes mig at finde nogen ordentlig champagneforhandler i den franske hovedstad (er der nogen derude i Cyperspace, der kender et listigt sted, hører jeg det gerne...).
En af de champagner, han kom hjem med var fra Jean-Noël Haton - en for mig ganske ukendt champagneproducent. Vennen havde smagt årgang '98 i Paris og var blevet ganske begejstret, hvilket resulterede i, at han tog en flaske Non-Vintage med hjem (men burde han ikke have serveret årgangschampagnen for sin gode ven, der er champagnefreak? hmm...). Hvorom alting er: Champagnen blev smagt i går, og blev bedømt som det fremgår nedenfor. Sammenlignet med Lanson 1996, som den blev smagt op imod faldt den noget igennem, men det er vel også blot forventeligt...
Hvad jeg umiddelbart kunne finde ud af var, at der er tale om en negociant med hovedsæde i Damery - og med marker i en række premier og grand cru landsbyer. Ønsker man at vide mere, kan man læse på hjemmesiden, som der linkes til nedenfor.
Selvom den smagte champagne ikke var 100% overbevisende, er der absolut tale om et champagnehus, jeg gerne ville stifte bedre bekendtskab med.

Dansk importør: Ingen/ukendt
Officiel hjemmeside klik HER

Smagte vine:

CLASSIC BRUT


Sidst smagt: 3/9-07
En ganske lys farve og en duft, der var præget af smør, hasselnødder og hvedetoast fik med straks til at tænke chardonnay - hvilket så vidt, jeg kan se, er helt forkert - eftersom der skulle være tale om en ren pinotchampagne (60% meunier, 40% noir). Der er tale om en ganske vinøs - og i øvrigt fuldkommen ren - champagne. I munden skuffer den lidt med en ganske kort smag - men der er jo også grænser for, hvad man kan forlange til 19 euro, som champagnen kostede...

Etiketter: , ,