onsdag, september 17, 2008

Crépaux-Courtois

Min lettere krævende charmerende og despotiske søde sambo har for længst proklameret, at hun kun drikker grand cru blanc de blancs champagne (hvilket stiller visse krav til min pengepung...).
Så da vi sammen med hendes store lillebror var på Café Konjak (hermed en anbefaling - ikke mindst for deres champagnekort) til frokost og stødte på en grand cru blanc de blancs champagne, som ingen af os havde smagt, var vi selvfølgelig nødt til at bestille den (til stor forargelse for lillebror, der sandelig ikke mente, at man kunne drikke champagne til frokost...).
Der var tale om en champagne fra Crépaux-Courtois, som lidt googling røbede var en lille producent med hovedsæde i Cramant. Importøren viste sig ved samme lejlighed at være Barrique Vin. Champagnen, vi smagte, var...

BLANC DE BLANCS GRAND CRU BRUT


Sidst smagt: 16/9-08
En relativt diskret champagne (men det kan også skyldes de ikke helt perfekte glas, den blev serveret i), der dog tydeligt viser sin oprindelse (champagnen er sammenstukket fra de fire Grand Cru-kommuner Cramant, Avize, Chouilly og Oger). Duftprofilen domineres af lakrids og hindbær samt en smule hø. I munden præges den af en god - omend ret aggressiv - mousse. Alt i alt en rigtig god champagne, som der er værd at prøve, hvis man skulle støde på den.

Etiketter: , , ,