Paul Goerg
Paul Goerg er et kooperativ baseret i 1. cru kommunen Vertus (hvor de har alle deres marker - alle champagner er altså 1. cru). De besidder ialt 120 hektar, hvilket resulterer i ca. 350.000 flasker årligt. Champagnerne har et ganske godt ry og er repræsenteret på en række toprestauranter rundt omkring i verden.
Generelt er deres champagner rene og vellavede i en elegant og frugtig stil, der lidt minder denne smager om Billecart-Salmon. Skal man være kritisk er de måske en anelse korte i smagen.
Paul Goerg driver også huset Napoleon (hvilket bringer ubehagelige minder om en billig rødvin fra min Gymnasietid...), der laver champagner i en mere traditionel stil. Personligt foretrækker jeg de mere rene og frugtige champagner fra Paul Goerg - selvom Napoleon-champagnerne er dyrere. Der er p.t. ingen dansk importør (mig bekendt), men priserne på Goerg-champagnerne burde ligge en anelse under de fleste Grandes Marques - kvaliteten noget over.
Officiel hjemmmeside klik her
Dansk importør: P.t. ingen (mig bekendt)
Smagte vine:
BRUT TRADITION
Sidst smagt: 21/4-2009
Goergs basiscuvée og en ganske god af slagsen: ren og vellavet m. god mineralitet og præg af ymer. I smagen en anelse kort. 60% Chardonnay, 40% Pinot Noir.
BRUT BLANC DE BLANCS
Sidst smagt: 21/4-2009
Igen en ren, vellavet og frugtig champagne med præg af hindbær. Knapt så fyldig som Brut Tradition og igen en smule kort. Ganske god blanc de blancs.
VINTAGE 2002
Sidst smagt: 21/4-2009
Årgang 2002 er en årgang, jeg holder rigtigt meget af. Det positive indtryk bekræftes igen af Paul Goergs bud på årgangen, der er 100% chardonnay og altså en blanc de blancs. Vinen er mere mineralsk en de to NV'er med et flintepræg (som jeg normalt forbinder med champagnerne fra Avize). Krystallinsk. Interessant nok mente Export Manager Stéphanie Simard ikke, at den havde godt af mere end 2-3 års lagring.
CUVÉE LADY VINTAGE 2000
Sidst smagt: 21/4-2009
Goergs bud på en prestige cuvée med hvad dertil hører af fancy indpakning. Som det så ofte går, var jeg sådan set mere glad for de andre cuvéer - ikke mindst årgang 2002 (der når ret skal være ret også er en bedre årgang end 2000, som jeg endnu mangler at smage noget overbevisende fra). Den virkede knapt så ren som de andre cuvéer med en udtalt duft af friske champignoner (som man i øvrigt også finder i Dom Pérignon fra denne årgang). Vinen består af 85% Chardonnay og 15% Pinot Noir.
Etiketter: blanc de blancs, kooperativer, premier cru, producenter, Vertus
0 Kommentarer:
Skriv en kommentar
<< Tilbage til hovedsiden