søndag, november 26, 2006

Cattier

Cattier er en mindre Vinkøbmand, som nok er mest kendt for clos-vinen Clos du Moulin. De har deres hovedsæde i premier cru-landsbyen Chigny-les-Roses.
De champagner, jeg har smagt fra huset, har generelt været af jævn kvalitet - i orden, men sjældent egentlig forførende. Det er champagner i den frugtige stil, hvor i hvert fald denne smager savner lidt elegance og raffinement.

Dansk importør: Vinen importeres af Vinmonopolet, der sælger til en række vinhandlere rundt omkring i landet. I København fås vinene hos Vinbørsen på Nordre Frihavnsgade.

Officiel hjemmeside klik HER

Smagte vine:

BLANC DE BLANCS 1. CRU NV


Sidst smagt 21/11-07
Jeg har smagt denne to gange med lidt forskellige udfald (men ca. samme kvalitet). Første gang var den domineret af en lidt uren tone i duften - gær, ostepræg, brændt. Den var bedre i munden, hvor den havde en god, blød mousse og en god finish. Anden gang forholdt det sig anderledes - d.v.s. den var bedre i duften - der var præget af vingummi og grape - end i munden - hvor den var lidt opbrusende, men dog med en pæn finish. Anden flaske har sikkert været nyligt degorgeret. Under alle omstændigheder ikke den type champagne, som drømme er gjort af.

CUVÉE RENAISSANCE 1996


Sidst smagt 13/10-04
Ganske moden med et karamelagtigt præg i duften, som dog ikke dominerer. Der er også præg af lakrids, ristet brød, hindbærsødme, rugbrød, lidt cognac, timian, rosin. I smagen præges den af en pænt høj syre - som sikkert hidhører fra årgangen. Jeg var i mit gavmilde hjørne, da jeg smagte denne vin - deraf den ene stjerne. Den virkede dog ikke helt harmonisk (næsen virkede langt mere moden end smagen), hvilket i sin tid fik mig til at stille spørgsmålstegn ved lagringsforholdene. 12% alc. 40% ch., 40% PN, 20% PM.

CLOS DU MOULIN (1995,1996,1998)


Sidst smagt: 24/11-06
Clos du Moulin er Cattiers prestigecuvée. Den er sammenstukket af tre årgange - i dette tilfælde 1995,1996 og 1998 - og stammer altså fra en enkelt mark - Clos du Moulin. Druesammensætningen er 50% chardonnay og 50% pinot noir. I Tom Stevensons World Encyclopedia of Champagne & Sparkling wine får Clos du Moulin sin egen boks - en ære, som ellers kun tilfalder Grande Marque-champagne.
Da denne smager fik lejlighed til at smage Clos du Moulin, var det en ganske tør champagne (både i duft og smag) med et dominerende præg af karamel (hvad hyppige læsere af denne blog vil vide ikke er denne smagers favoritaroma). Der var dog også lidt lakrids og kaffe. I munden havde den god fylde og pæn længde. Det er en relativt ligetil champagne, der - i hvert fald p.t. - mangler noget kompleksitet for at retfærdiggøre den pebrede pris (jeg måtte bløde 550,-). Den minder mig lidt om René Geoffroys Volupté, som jeg smagte nogle uger forinden (og som fås væsentligt billigere). Det er dog ikke en dårlig champagne - og i hvert fald ikke mere skuffende end prestige cuvéer fra en del grande marques. Får den lidt mere kompleksitet kan den flirte med en stjerne.

Etiketter: ,