søndag, november 26, 2006

Pol Roger

Pol Roger er et grande marque med et fantastisk ry - ikke mindst i England, hvor Winston Churchills forkærlighed for netop denne champagne næppe har skadet dens ry - hvilket Pol Roger selv anerkendte ved at opkalde deres prestige cuvée efter den store (læs: volumiøse) mand. Og ja, den slags gratis PR kan man jo ligeså godt malke til det yderste...
En af de ting, der bliver fremhævet ved Pol Roger, er disse champagners fremragende lagringsevne. Hundrede år gamle Pol Roger-champagner skulle stadig kunne være friske og fremragende (hvad denne smager desværre ikke har nogen erfaring med - så hvis du står overfor at skulle åbne en Pol Roger fra 1914 eller deromkring, hører jeg gerne fra dig...). Forklaringen på denne lagringsevne skulle efter sigende være Pol Rogers meget kolde kældre, der sikrer en langsom modning af champagnerne.
Pol Roger gør selv meget ud af kvaliteten af deres bobler - med sloganet om, at deres bobler "er runde, hvor andres champagners er firkantede". Og det er da også rigtigt, at Pol Roger-champagner generelt har en fin mousse. Mit problem med disse champagner er dog i duften, der - som så mange grandes marques - er temmelig uren med præg af svovl og andre gastriske nuancer.
Winston Churchill skal i forbindelse med Pol Roger fyndigt have sagt: "I'm easily satisfied with the best". Nuvel, på champagnefreak stiller vi større krav...

Dansk importør: Sigurd Müller. I København fås vinene desuden hos Ludvig Bjørns Vinhandel.

Officiel hjemmeside klik HER

Smagte vine:

EXTRA CUVÉE DE RESERVE (WHITE FOIL)


Sidst smagt 6/4-04
Bag det lettere selvhøjtidelige navn skjuler Pol Rogers basale non-vintage-champagne sig. Den gærprægede næse virker ikke umiddelbart så charmerende på denne smager. Ellers kan man finde lidt æble, rosin og toast i duften. Smagen bærer præg af den berømte bløde mousse, samt af en god længde og pæn fylde. En lidt djærv champagne, der er klart bedre i smagen end i næsen. Måske et par år på langs hjælper den af med den lidt ucharmerende duft... umiddelbart fortjener den ikke sit ry som en af de bedst NV-champagner på markedet.

EXTRA CUVÉE DE RESERVE 1996


Sidst smagt 13/10-04
Endnu mere uren end den almindelige NV, med et lettere gastrisk præg (for nu at holde sig til eufemismerne!) samt svovlbrinte. Et lidt mineralsk præg lader ane, at det kunne have været en udmærket champagne, hvis det ikke var for føromtalte urenheder. I munden fejler den ikke noget med sin brede, fyldige smag og gode mousse. 12% alc. 60% PN, 40% Ch.

1996 ROSÉ


Sidst smagt 20/12-04
Her er så en Pol Roger uden urenheder. Til gengæld er den ret svag/lukket i næsen. Lidt læder, lakrids, hindbær og citrus kan dog anes. I munden insisterer den også på at være anderledes end de øvrige Pol Roger-champagner - denne gang negativt ved ikke at besidde den berømte, bløde mousse. Her er boblerne firkantede, snarere end runde. Til gengæld har den en udmærket fylde og finish.

Etiketter: ,